About

Falsework is geïnteresseerd in het oplossende vermogen van ruimtelijk ontwerp. In condities voor een sterke en duurzame samenleving. In de kracht van een scherpe analyse en het schetsen van een betekenisvolle toekomst. In de dagelijkse dynamiek van het leven in Rotterdam en Brussel.

Falsework is een kritisch en oplossingsgericht ontwerpbureau. Vanuit vijftien jaar aan ervaring met ruimtelijke opgaven werken we door de schalen heen aan stedenbouwkundige visies, kleine tijdelijke ingrepen en vernieuwende architectuur. Daarbij maken we gebruik van verschillende instrumenten ­— schaal, plaats, tijdsduur, taal. Een tekening is een instrument. Samenwerken is een instrument. Ontwerp is een instrument. Falsework is opgericht in 2022 door Violette Schönberger en Tim Peeters.

Foto: Bert Nienhuis
Foto: Bert Nienhuis

Tim Peeters

Tim Peeters studeerde in 2011 cum laude af als architect aan de TU Delft. Na zijn studie werkte hij bij ontwerpbureaus in Rotterdam en Brussel, veelal aan multidisciplinaire projecten waarbij de koppeling van schaalniveaus en werkvelden een belangrijke rol speelde. De afgelopen jaren schreef hij beschouwende essays en architectuurkritiek voor onder andere Archined, Vers Beton, the Architect’s Newspaper en A+. Ook is hij als ontwerpdocent verbonden aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Sinds 2020 woont en werkt Tim in Brussel.

Violette Schönberger

Violette Schönberger is architect en stedenbouwkundige. Na haar studie aan de TUDelft werkte ze gedurende vijftien jaar voor verschillende architectenbureaus in Nederland en voor de gemeente Rotterdam. Violette geeft les aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en was gedurende zes jaar ontwerpdocent in de Master Stedenbouw van de KULeuven. Ze is sinds 2021 lid van de Omgevingscommissie in Tilburg. Op fromscratch.work en op Architectenweb publiceert ze columns over architectuur en stedenbouw vanuit een brede, kritische blik op het vakgebied. In 2019 won Violette de Geert Bekaertprijs voor Architectuurkritiek.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_